26 Серпня 2021
Новини

Плавчиня з України здобула «срібло» на Паралімпійських іграх

Плавчиня з України здобула «срібло» на Паралімпійських іграх

На Паралімпійських іграх у Токіо плавчиня Єлизавета Мерешко здобула срібну медаль у запливі на 200 метрів комплексним стилем.

Це 9 медаль для України, - пише hromadske.

Для Мерешко це друга паралімпійська медаль. Раніше вона стала чемпіонкою у запливі на 50 метрів вільним стилем.

У фінал запливу на 200 метрів відібралася лише Мерешко, Анна Гонтар та Анастасія Завалій не пройшли кваліфікацію. Натомість Єлизавета у кваліфікації фінішувала з паралімпійським рекордом: 2:56,90. У фіналі українка поступилася британці Мейсі Саммерс-Ньютон, яка здобула «золото», побивши рекорд Мерешко (2:56,68). Бронзову медаль отримала німкеня Верена Шотт.

29-річна Мерешко чотириразова чемпіонка Паралімпійських ігор у Ріо на дистанціях 50, 100, 400 метрів вільним стилем і 100 метрів на спині. Також у неї є «бронза» в естафеті 4x50 метрів вільним стилем.

«Срібло» Єлизавети — єдина медаль для України за другий день змагань. Так, український плавець Олексій Вірченко зупинився за крок від медалі на дистанції 100 метрів на спині. У міксестафеті з плавання українська команда теж посіла четверте місце.

Нагадаємо, «бронзу» здобула фехтувальниця Євгенія Бреус та плавчиня Анна Гонтар; «срібло» — плавці Антон Коль, Максим Кріпак, Олексій Вірченко та Єлизавета Мерешко, фехтувальники Артем Манько та Олена Федота; «золото» — плавчиня Єлизавета Мерешко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці, японія, Світ, спорт, змагання
В тему