24 Серпня 2021
Новини

Захоплення українського літака в Кабулі: в МЗС спростовують заяву

Захоплення українського літака в Кабулі: в МЗС спростовують заяву
У МЗС спростували заяву про те, що під час евакуації українців та громадян інших країн у Кабулі невідомі захопили український літак та вилетіли до Ірану.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. Він зазначив, що інформація про «захоплений літак» не відповідає дійсності, - пише hromadske.

За його словами, всі літаки, які залучала українська влада для евакуації громадян з Афганістану, безпечно повернулися до України. Вже були три евакуаційні рейси, які вивезли 256 людей.

Речник МЗС каже, що Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

«Маємо розуміти, що ситуація в аеропорту наближена до хаосу, багато людей намагаються зачепитися хоча б за якусь можливість залишити країну. Потрібно було забезпечити, щоб необхідні люди сіли на необхідний літак в безпечних умовах, і далі безпечно повернулися додому», — пояснив Ніколенко.

Він також уточнив, що МЗС залишається на зв’язку з українцями, які продовжують залишатися в Афганістані. Відомство зараз пропрацьовує можливі безпечні шляхи їхньої евакуації. 

Про «захоплений літак» казав заступник міністра закордонних справ Євген Єнін вчора, 23 серпня, розповів «Громадському радіо».

«Минулої неділі наш літак захопили інші люди. У вівторок у нас фактично вкрали літак — він вилетів в Іран із невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців», — розповів він.

За словами Єніна, наступні три спроби з евакуації українців теж не були вдалими, бо їм не вдавалося потрапити на територію аеропорту.

Також заступник глави МЗС зазначив, що протягом останнього тижня вся дипломатична служба на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою працювала у режимі «краш-тесту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, афганістан
В тему