20 Серпня 2021
Новини

Таліби офіційно оголосили Афганістан Ісламським Еміратом

Таліби офіційно оголосили Афганістан Ісламським Еміратом

Радикальний ісламістський рух «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим ісламським еміратом. Дата оголошення була обрана не випадково-19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великобританії.

Про оголошення країни еміратом повідомив офіційний представник і спікер «Талібану» Забхулла Муджахід у своєму Twitter.

«Декларація ісламського емірату Афганістан З нагоди 102-ї річниці незалежності країни від британського панування. Ісламський Емірат хоче хороших дипломатичних і торгових відносин з усіма країнами. Ми не заявляли, що не торгуємо з жодною країною. Чутки, які поширюються з цього приводу, не відповідають дійсності, і ми їх відкидаємо» - написав він.

Ще один представник талібів, Вахідулла Хашимі, в інтерв'ю агентству Reuters підтвердив, що в новому еміраті будуть панувати закони шаріату, а жодних демократичних принципів не буде. Верховним лідером емірату вирішено обрати главу талібів - Хайбатуллу Ахундзада.

Нагадаємо, 15 серпня марш талібів по Афганістану завершився тим, що бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент Афганістану Ашраф Гані, як і більша частина керівництва держави, втік з країни. На першій пресконференції таліби пообіцяли надати афганцям амністію і значні послаблення в нормах шаріату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему