18 Серпня 2021
Новини

На Волині погіршується ситуація з коронавірусом: що відомо

На Волині погіршується ситуація з коронавірусом: що відомо

На Волині ускладнюється ситуація з COVID-19 через поширення нового штаму «Дельта».

Про це стало відомо 18 серпня під час наради головами територіальних громад та керівниками закладів охорони здоров’я Луцького району, - інформують у ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

Як зазначила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, протягом останнього місяця захворюваність на Волині знаходиться на спорадичному міжсезонному рівні. Але ситуація ускладнюється, адже цифри кількості хворих та госпіталізованих – на відносно невисокому рівні. Однак динаміка поширення вірусу зростає.

Також вона розповіла, що є зміни і в структурі хворих, нині переважають особи віком до 50 років, в тому числі зросла кількість захворілих дітей. Тому на початок вересня чекають погіршення ситуації через закінчення періоду відпусток та повернення дітей та дорослих в колективи та навчальні заклади

З початку епіднагляду на Волині лабораторно підтвердили 62,4 тис. випадків COVID-19, з них понад 35 тис. в Луцькому районі. Померло 1205 осіб, з них 647 мешканців Луцького району (53%).

Станом на 18 серпня в області понад 120 випадків COVID-19. Але жодного всеред щеплених двома дозами, а тим більше померлих, не виявили.

Як зауважила Наталія Янко, імунізація населення проти коронавірусної хвороби COVID-19 є найважливішою складовою у подоланні гострої фази пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Метою вакцинальної кампанії є охоплення щепленнями не менше 70 – 80% населення для запобігання погіршення епідемічної ситуації та вимушеного запровадження карантинних обмежень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему