18 Серпня 2021
Новини

Скільки вчителів та медиків вакцинувалося у Луцьку

Скільки вчителів та медиків вакцинувалося у Луцьку

Луцьк очікує кошти від держави для розрахунку в належному розмірі з працівниками пунктів вакцинацій проти коронавірусу.

Про це повідомляєІА Волинські новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, на якому розглянули проєкт рішення Про звернення щодо державних зобов’язань по фінансуванню пакетів надання медичних послуг у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Заступник керівника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Віктор Глухманюк розповів, що кількість вакцинацій збільшується, обсяг роботи в пунктах вакцинації проти коронавірусу, відповідно, зростає, а фінансування в належному розмірі від держави не надходить. Так, щодня, включаючи вихідні, в Луцьку від коронавірусу щеплення отримують до 1 000 осіб.

«Це досить важка, клопітка робота, дуже велике навантаження. Також є виїзні бригади. Після вакцинацій ще потрібно внести дані в систему. Інколи ця робота триває до 01:00», – сказав він.

Депутат, директор Луцького центру первинної медичної допомоги Ігор Гнетньов додав, що нерідко до процесу внесення даних залучають навіть водіїв виїзних бригад вакцинації.

За наявною інформацією, як повідомив Віктор Глухманюк, у Луцьку проти коронавірусної інфекції вже вакциновано 78% медичних працівників. Наприклад, персонал управління охорони здоров’я Луцької міської ради щеплено на 100%.

Очікують, що результати вдасться покращити, адже поки деякі працівники медичних закладів перебувають у відпустках.

Відзначимо, колективного імунітету можна досягти за умови наявності 80% населення, що перехворіло чи отримало вакцину.

Депутат, директор департаменту освіти Віталій Бондар повідомив, що кількість щеплених працівників освітніх закладів набагато менша.

«Поки у професійно-технічних училищах – понад 38% [вакцинованих], у дошкільних закладах – понад 7%, а у закладах загальної середньої освіти – понад 27%», – зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, щеплення, Лікарі, вчителі
В тему