17 Серпня 2021
Новини

Коронавірус у Києві: готують спецперепустки для проїзду в громадському транспорті

Коронавірус у Києві: готують спецперепустки для проїзду в громадському транспорті
У Києві в разі локдауну їздити в громадському транспорті можна буде тільки за спецперепустками. 

Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Кулеба, - пише hromadske.

Хто саме зможе отримати перепустки — залежатиме від встановлених урядом обмежень.

Усі керівники підприємств та фізичні особи-підприємці уже можуть зареєструватися в системі за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Після підтвердження реєстрації керівник зможе подати перелік працівників, яким потрібна спецперепустка.

«Це не говорить, що в нас запроваджується суворий карантин. На сьогодні це превентивні заходи. Вони зроблені для того, щоб зняти ажіотаж і щоб будь-яка людина змогла просто і спокійно зареєструвати себе і своє підприємство в електронній базі КМДА», — пояснює Кулеба.

За його словами, у базі даних уже зареєструвалися 2600 юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Але, можливо, не всі з них отримають спецперепустки. Це залежатиме від того, які обмежувальні заходи на час локдауну встановить уряд, каже заступник глави КМДА.

«Якщо це буде суворий карантин — це будуть виключно підприємства критичної інфраструктури, тобто ті, які передусім забезпечують життєдіяльність міста. Це лікарні, військові, поліцейські тощо», — сказав він.

Працюватиме перепустка так: у базу вноситиметься ідентифікаційний код і номер транспортної картки кожної людини. «Система буде обирати тих, кому буде дозволене пересування містом. Ті, хто не підпадає під, приміром, критичну інфраструктуру, система буде автоматично блокувати номери транспортних карток», — пояснив Кулеба.

Він додав, що наразі «опрацьовується питання», чи робити пріоритет для повністю або частково вакцинованих киян: «Це необхідно буде вирішувати відповідно до постанови Кабінету Міністрів [про карантин] або інших законодавчих або нормативних актів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, громадський транспорт, коронавірус, карантин
В тему