12 Серпня 2021
Новини

На Донбасі окупанти тримають у заручниках 295 людей

На Донбасі окупанти тримають у заручниках 295 людей
У СБУ інформують, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в заручниках - 295 людей. 

Також відомо, що з них 30 - це жінки. Українська сторона хоче обміняти їх у форматі «всіх на всіх». Це в етері «Українського радіо» озвучила Медійна ініціатива за права людини.

Як розповіла координаторка МІПЛ Тетяни Катриченко, серед затриманих не лише ті, кого звинувачують у шпигунстві, зраді диверсіях, чи ті, хто має проукраїнську позицію.

Катриченко зазначила, що особливу увагу слід звернути на жінок-заручниць. Частину з них утримують у СІЗО, решта перебуває в колоніях у Сніжному (Донецька область) або Селезнівці (Луганська область).

«Жінки, які борються за свободу своїх рідних, потрапляють під тиск представників незаконних збройних формувань, їм загрожує затримання, вони змушені тікати з окупованих територій, і перебувають фактично в заручниках цієї ситуації», — сказала координаторка МІПЛ.

За даними української омбудсменки Людмили Денісової, станом на січень 2021 року на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей незаконно утримували 267 українців. З них 226 — цивільні особи, зокрема 4 — волонтери, 37 — військовослужбовці, 4 — представники добробатів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, донбас, полон, війна
В тему