12 Серпня 2021
Новини

Намагалися продати посаду голови ОДА за 600 тисяч доларів: у Миколаївській області затримали аферистів

Намагалися продати посаду голови ОДА за 600 тисяч доларів: у Миколаївській області затримали аферистів

Організаторка - колишня працівниця управління справами апарату верховної ради.

У Миколаївській області аферисти пропонували за 600 тисяч доларів крісло голови облдержадміністрації. Їх викрили правоохоронці.

Правоохоронці затримали аферистів, які намагалися продати посаду голови облдержадміністрації. Обіцяли посприяти у призначенні, а за свої послуги правили понад півмільйона доларів.

Діяли шахраї удвох. Приїхали зі столиці. Організаторка - колишня працівниця управління справами апарату Верховної Ради. Її спільник - голова правління благодійної організації.

Аферистів затримали під час отримання першої частини виторгу - двохсот тисяч. У Миколаївщини, щоправда, вже є очільник. Це - Віталій Кім, якого президент призначив на посаду восени минулого року.

"Жінка підшукала нібито кандидата на посаду Миколаївської ОДА. За це вимагала у останнього 600 тисяч доларів США. При цьому вона неодноразово наголошувала, що кошти їй потрібні саме для високопосадовців, які у подальшому сприятимуть призначенню кандидата. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі", - говорить Сергій Шайхет - начальник ГУ НП у Миколаївській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, миколаїв, хабар
В тему