11 Серпня 2021
Новини

Помер останній онук Івана Франка

Помер останній онук Івана Франка

Трагічну звістку повідомили у Міжнародному фонді Івана Франка, засновником якого і був онук письменника.

На 90-му році життя помер останній онук українського письменника Івана Франка – Роланд Франко.

Про це повідомив Міжнародний фонд Івана Франка, засновником та головою правління якого був нащадок українського класика.

"З сумом повідомляємо, що 11 серпня, на 90-му році життя обірвалося земне буття останнього онука Івана Франка - Роланда Франка. Колектив Міжнародного фонду Івана Франка глибоко сумує з приводу смерті засновника та голови правління Міжнародного фонду Івана Франка. Світла пам’ять про цю добру людину назавжди залишиться в наших серцях і серцях тих, кому пощастило з ним працювати, товаришувати та спілкуватися", – йдеться у повідомленні на сторінці фонду.

Роланд Франко – український учений-інженер, дипломат, громадський діяч. Кандидат технічних наук.

Народився в сім'ї Тараса Франка. Навчався в середніх школах Львова та Станіславова (після 1962 року - Івано-Франківськ), згодом – на нафтовому факультеті Львівського політехнічного інституту, а по переїзді до Києва в 1950 році – на гірничому факультеті Київського політехнічного інституту.

З 1972 до 1978 р. очолював Всесоюзний науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування. Автор близько 50 праць у галузі автоматичного регулювання та приладобудування.

У 1993–1996 роках на запрошення Міністерства закордонних справ України перебував на дипломатичній службі, був радником з питань науки в посольстві України у Великій Британії.

Нагадаємо, на 60-му році життя у неділю, 8 серпня, помер відомий український художник і директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Успішний художник, чиє ім’я відоме всьому світу, зміг "підняти з руїн" Одеський музей, який він отримав у занедбаному стані.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть
В тему

Останні матеріали