9 Серпня 2021
Новини

У Кривому Розі підірвався на гранаті ветеран АТО

У Кривому Розі підірвався на гранаті ветеран АТО

У Кривому Розі учасник АТО після 20-хвилинних переговорів з поліцією підірвав себе гранатою РГД-5. Надзвичайна подія сталася ввечері в неділю, 8 серпня, в районі Південного гірничо-збагачувального комбінату.

Близько пів на шосту вечора в поліцію надійшов сигнал про підготовлюваний вибух на вулиці Кармелюка в Інгулецькому районі. Як повідомило Криворізьке видання "Перший міський", заявник повідомив правоохоронцям, що планує вийти у двір і підірвати себе гранатою. Після цього чоловік, який дзвонив в поліцію, кинув трубку.

На місце події негайно прибули оперативні служби, які виявили чоловіка з гранатою в руці, також у чоловіка була ще одна граната.

Як повідомив у Телеграм-каналі журналіст Олег Єрмолинський, до місця події стягнули силовиків поліції та Нацгвардії. Також на місці знаходилися вибухотехніки, слідчі та медики. Відомо, що "підривником" виявився ветеран АТО 1960 року народження. Чоловік вийшов з під'їзду житлового будинку і погрожував себе підірвати у дворі.

За словами начальника Криворізького районного управління поліції Валерія Лютого, оперативники вмовили чоловіка віддати одну з гранат. Це був боєприпас РГД -5. Однак чоловік після цього повівся агресивно і висмикнув чеку з іншої гранати. Ще близько 20 хвилин він її тримав у руках, поки перемовники намагалися його умовити співпрацювати з вибухотехніками. По закінченню цього часу, чоловік кинув гранату собі під ноги, після чого стався вибух.

Валерій Лютий повідомив, що чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження. На момент коментування вибуху, за поліцейські в кареті швидкої допомоги якраз надавали екстрену допомогу потерпілому. Судячи з кадрів, які опублікував Олег Єрмолинський, чоловік був без свідомості. Також Валерій Лютий повідомив, що серед правоохоронців постраждалих немає. Слідчі дії тривають

"Під час обшуку у квартирі у 60-річного ветерана АТО/ООС поліцейські знайшли ще дві бойові гранати РГД-5 із запалами до них. Праворуч на фото, якщо не помиляюся, світло-шумова граната. Всі знахідки вилучили та направлять на експертизу. Тепер трохи про самого постраждалого: чоловік з 2014 року брав участь в антитерористичній операції, і кілька разів їздив на схід країни захищати Батьківщину. Чоловік розлучений, поховав батьків кілька років тому і жив один. Товариші по службі потерпілого відгукуються про нього виключно добре. Не розуміють, навіщо чоловік зберігав вдома снаряди та для чого підірвав одну з них біля житлового будинку", — повідомив Єрмолинський.

У пресслужбі Нацполіції Дніпропетровської області відразу після НП опублікували повідомлення, в якому повідомили, що граната вибухнула в руці у чоловіка. "Підривник" є місцевим жителем. Також в НПУ поінформували, що крім чоловіка під час вибуху ні хто не постраждав.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ато, поліція, замах на вбивство
В тему