7 Серпня 2021
Новини

Засудженого за вбивство запорізького дзюдоїста та ще двох українських в’язнів вбили в колонії в ОРДО

Засудженого за вбивство запорізького дзюдоїста та ще двох українських в’язнів вбили в колонії в ОРДО

Троє засуджених громадян України були вбиті в одній із колоній на окупованій частині Донеччини 6 серпня. Серед них – запорізький дзюдоїст, призер чемпіонатів Європи та світу Євген Сотников.

Троє громадян України, які були засуджені до початку російсько-української війни та відбували покарання на території Донецької області, яка нині окупована, були вбиті в колонії. Про це у Facebook повідомила радниця голови української делегації в Тристоронній контактній групі Гайде Різаєва.

Серед вбитих – 40-річний запорізький дзюдоїст, призер чемпіонатів Європи та світу, учасник Олімпіади-2008 в Пекіні Євген Сотников. Дзюдоїст у 2009 році застрелив у запорізькому кафе 18-річного хлопця. Був засуджений спочатку до довічного ув’язнення, яке у 2011 році було замінене на 15 років позбавлення волі.

У цій історії все сумно. Як і вчинений самим вбитим злочин, як і вбивства громадян України, які відбувають покарання, збройними формуваннями "ЛДНР ", так і неможливість контролювати і своєчасно реагувати на події, що відбуваються там", – прокоментувала загибель трьох в’язнів Різаєва.

Хто ще двоє вбитих в’язнів, Різаєва не повідомляє.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тюрма, смерть, лнр, днр
В тему