6 Серпня 2021
Новини

Український каратист здобув «бронзу» на Олімпіаді-2020

Український каратист здобув «бронзу» на Олімпіаді-2020

Український каратист Станіслав Горуна виборов "бронзу" Олімпійських Ігор у Токіо.

Про це пише "Суспільне".

Він став бронзовим призером у вазі до 75 кг.

Напередодні Станіслав Горуна посів друге місце у своїй групі, де він переміг господаря змагань Кена Нісімуру (2:1), американця Томаса Скотта (2:1), у нічию звів сутичку з угорцем Габором Харшпатакі (0:0) та поступився Абдаллі Абделазізу з Єгипту (1:4).

У півфінальному поєдинку Горуна змагався проти італійця Луїджі Буса на арені «Ніппон Будокан». Попри те, що українець поступився супернику, попередні перемоги допомогли йому автоматично отримати бронзу.

Нагадаємо, в активі нашої збірної вже 14 олімпійських нагород, десять із яких — бронзові, три — срібні та одна золота. Окрім Горуни «бронзу» здобули, Михайло Романчук — у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем); Дар’я Білодід — у дзюдо; Ігор Рейзлін — у фехтуванні; Олена Костевич та Олег Омельчук — у командній стрільбі; Еліна Світоліна — в тенісі; Алла Черкасова та Ірина Коляденко — у вільній боротьбі; Марта Фєдіна та Анастасія Савчук — в артистичному плаванні; Людмила Лузан — в каное-спринті.

Срібні медалі здобули Михайло Романчук (у плаванні на дистанції 1500 метрів вільним стилем), Парвіз Насібов із греко-римської боротьби (до 67 кг) та каратистка Анжеліка Терлюга. А золото виборов Жан Беленюк. Він став найсильнішим у греко-римській боротьбі у вазі до 87 кілограмів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: японія, спорт, змагання
В тему

Останні матеріали