5 Серпня 2021
Новини

Через поширення «Дельти» від сьогодні починають діяти нові правила в'їзду до України: що зміниться

Через поширення «Дельти» від сьогодні починають діяти нові правила в'їзду до України: що зміниться

Зміни стосуються і українців, і іноземців.

Нові правила перетину кордону починають від сьогодні, 5 серпня, діяти в Україні. Їх запровадили через стрімке поширення штаму "Дельта" у світі.

Відтак, ті, хто не пройшли повний курс вакцинації та були на території Росії чи Індії більше тижня, мають піти на обов'язкову двотижневу самоізоляцію. Що стосується повернення з усіх інших країн, то українцям для безперешкодного перетину кордону достатньо мати хоча б одне щеплення, іноземцям - страховий поліс та негативний тест або довідку про повну вакцинацію. Інакше - доведеться робити тест або йти на 10-денну самоізоляцію. Нові правила не стосуються тих, хто виїхав за кордон до 4 серпня.

Варто зазначити, що змінилися і терміни самоізоляції:

10 днів для іноземців та українців (починається через 72 години після перетину кордону, під контролем застосунку "Вдома");
14 днів для осіб, які прибули з Росії або Індії, якщо вони перебували там довше тижня протягом останніх 14 днів (починається з моменту перетину кордону).

Нагадаємо, що новий штам коронавірусу "Дельта" наразі поширюється у світі швидкими темпами. Академік НАН України Сергій Комісаренко прогнозує, що в Україні вже у вересні також може статись його сплеск.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Волинь, Україна
В тему

Останні матеріали