2 Серпня 2021
Новини

Розстріли на Майдані: дозволили заочне розслідування проти Януковича

Розстріли на Майдані: дозволили заочне розслідування проти Януковича

Суд дозволив спеціальне, заочне, досудове розслідування стосовно президента-втікача Віктора Януковича.

Щодо експрезидента України Віктора Януковича Печерський суд Києва дозволив заочне розслідування.

Про це інформують в Офісі генпрокурора. 

Досудове розслідування стосується справи про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

У прокуратурі зазначають, що Янукович переховується в Росії, а рішення суду дозволяє проводити досудове розслідування за його відсутності.

Раніше у цій справі Печерський райсуд Києва дозволив заочне тримання під вартою Януковича, однак Апеляційний суд рішення скасував. У суді тоді пояснили, що ухвалили таке рішення, бо прокурори не довели, що експрезидент перебуває у міжнародному розшуку.

У судовому засіданні про заочне розслідування прокурори доводили те, що Янукович перебуває у міжнародному розшуку, а Інтерпол не є єдиним органом, який здійснює пошук. 

Проте адвокати Януковича наполягали на тому, що міжнародний розшук здійснює саме Інтерпол, який не розшукує експрезидента. Вони заявляли про політичне переслідування експрезидента. Також захист зазначав, що прокуратура має два провадження-клони за одних і тих же обставин, а строки дії того, в якому заявлено клопотання, нібито вже завершились.

Нині досудове розслідування проводять слідчі ДБР.

Януковичу інкримінують перешкоджання проведенню мітингів, перевищення працівниками правоохоронних органів влади та службових повноважень, умисні вбивства та закінчення замахів на вбивства, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також організацію терористичного акту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович, суд, київ, Україна
В тему