15 Липня 2021
Новини

Вакцинація на Харківщині: частину партії Pfizer везли з порушеннями

Вакцинація на Харківщині: частину партії Pfizer везли з порушеннями

У МОЗ визнали, що частину партії вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, яку везли на Харківщину, доставили з відхиленням від потрібного температурного режиму.

Препаратт повернули на склад держпідприємства «Укрмедпостач»,- інформують у МОЗ.

ДП провело внутрішнє службове розслідування та направило на перевірку до акредитованого центру стандартизації, метрології та сертифікації логгер (електронний пристрій, що фіксує температуру) з цієї партії.

Крім того, МОЗ на сьогодні проводить власну комісійну перевірку дотримання умов «холодового ланцюга» під час транспортування вакцини.

«За попередніми результатами протоколу випробувань логерів виявлено відхилення їхніх показників від встановленого значення температури. Причини таких відхилень має встановити комісія. Про остаточні результати перевірки буде повідомлено додатково», – вказали в МОЗ.

30 червня року ДП «Укрмедпостач» відправили до КП ХОР «Обласний аптечний склад» 21 600 доз вакцини Comirnaty/Pfizer. Департамент охорони здоров’я Харківської ОДА повідомив, що при отриманні вакцин на складі було зареєстровано порушення «холодового ланцюга» транспортування вакцини у двох контейнерах, а це загалом 9 360 доз. Повідомлялося, що вакцини з виявленими порушеннями перемістили до зони карантину та згодом повернули підприємству «Укрмедпостач».

Вакцина Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech має певні вимоги до збереження і транспортування. Так, зокрема, протягом усього «маршруту вакцини» після її розмороження повинна бути збережена температура від +2°C до +8°C, зокрема і в кузові автомобіля.

За даними МОЗ, усього в Україні від початку вакцинальної кампанії використано 1 222 565 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події, харків
В тему