15 Липня 2021
Новини

У Львові дитині зробили унікальну операцію: тепер хлопчик може дихати

У Львові дитині зробили унікальну операцію: тепер хлопчик може дихати
У Львові в «Охматдиті» хірурги провели унікальну операцію на голосових зв'язках для 6-річного хлопчика.

Тепер дитина може повноцінно дихати та говорити, - інформують на сторінці лікарні.

У січні 2020 року хлопчик потрапив у аварію, опісля довго лежав у лікарні у важкому стані. В дитини сформувався стеноз гортані через рубець, який стягував досередини голосові складки. Хлопчик не мігповноцінно дихати, а через недостатнє насичення киснем хлопчик мав затримку у фізичному розвитку.

Були різні методи лікування, але вони не працювали, тому в львівській лікарні вирішили зробити операцію, яку дітям ще не робили в Україні. 

Унікальну операцію виконали наприкінці червня. З фрагмента хряща ребра хлопчикові сформували спеціальну розпірку і через зовнішній доступ вклали її на місце рубця у гортані. 

Вона розвела голосові зв'язки на достатню ширину, щоб хлопчик міг повноцінно дихати й говорити. Далі було тривале одужання в реанімації, а 14 липня дитина нарешті змогла повернутися додому.

Для допомоги хлопчику у цій клініці зібралися лікарі з двох країн — України та Польщі. Туди запросили одного з провідних отоларингологів Європи — професора Ярослава Шидловського. 

В «Охматдиті» зазначають, що цей лікар є керівником клініки дитячої оториноларингології в Познані, яка входить до п’ятірки найкращих лікарень дитячої отоларингології у Європі. 

«Професор застосовує найсучасніші методики для дітей із надскладними патологіями ЛОР-органів. Разом вдалося зробити диво для маленького пацієнта», — розповіли у лікарні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, лікарня
В тему