13 Липня 2021
Новини

Поранення хлопчика на Житомирщині: нові деталі

Поранення хлопчика на Житомирщині: нові деталі

З Житомирської області до Києва доставили 9-річного Данилка, якому прострелили хребет, шлунок і селезінку.

За його життя боротимуться медики "Охматдиту", які мають провести додаткові обстеження та визначитися з планом лікування, - пише ТСН.  

Біля гелікоптера, який доправляв дитину, були схвильовані мати та батько.

Відомо, що дитину в лікарню привіз військовослужбовець, товариш батька.

Завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Новоград-Волинської районної лікарні Іван Кравченко розповів, що хлопчик зараз знаходиться у медикаментозному сні, на ШВЛ, а також зробили медикаментозну терапію. Спочатку поліції сказали, що хлопчика поранили під час прогулянки біля річки. Але правоохоронці встановили, що дитину підстрелили у батьківському домі. Підозрюваним став друг родини, який приїхав з Києва на гостину.

Бабуся хлопчика розповіла, що усе сталося на вулиці в альтанці. Вона у цей момент спала. До зятя з Києва дійсно приїхав товариш. Двоє 9-річних двійнят Марк та Данило були з гостем. Той їм показував прийоми, як забрати зброю у противника. За її словами, військовослужбовець, коли забрав пістолет, вийшло так, що той вистрелив і куля пройшла в бік.

"Хотів сподобатися хлопчикам, я просто так думаю, просто дурість, недбалість", - каже бабуся постраждалого.

До слова, з авто чоловіка вилучили автомат Калашнікова – 2 штуки, пістолет «Форд»-17 – один, боєприпаси біля 100 одиниць, РПГ-26 – 3 штук і РПГ– 22 – 2 штуки, також міни направленої дії. 

Правоохоронці відкрили провадження за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження. Чоловікові вже оголосили про підозру. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відомо, що мама хлопчика з двома доньками - семи і чотирнадцяти років відпочивала у Туреччині. Коли дізналася про нещастя, прилетіла в Україну.

Зараз дитина у реанімації, але про деталі його стану батьки не дали згоду на розголошення. Біля Данилка в лікарні перебуває батько. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, кримінал, діти
В тему