12 Липня 2021
Новини

На Гаїті заарештували ймовірного організатора вбивства президента

На Гаїті заарештували ймовірного організатора вбивства президента

На Гаїті в неділю, 11 липня, заарештували ключового підозрюваного в організації вбивства президента країни Жовенеля Моїза, застреленого в ніч проти 7 липня.

Про це повідомляє Constant Haiti.

Зазначається, що правоохоронці затримали доктора Крістіана Еммануеля Санона. Підозрюваний є гаїтянином за походженням, однак більшу частину часу проводить в американському штаті Флорида.

За даними слідства, саме він домовився про скоєння злочину із приватною охоронною фірмою CTU SECURITY, яка базується в Маямі.

Ім'я Крістіана Еммануеля Санона згадувалося кількома затриманими. Загалом поліція заарештувала у цій справі трьох гаїтян.

Президента Гаїті Жовенеля Моїза застрелили в ніч проти 7 липня. Приблизно о першій годині ночі група невідомих напала на його резиденцію. Вогнепальне поранення також отримала перша леді країни.

Міністр у справах голосування і міжпартійних відносин Матіас П'єр заявив, що у вбивстві Моїза брали участь щонайменше 26 людей.

Також до вбивства президента Гаїті причетні підставні колумбійські військові.

Зараз відомо, що правоохоронці вбили трьох найманців, а 15 колумбійців і американці перебувають під вартою.

Ще кілька членів угрупування досі шукають.

Виконувач обов'язків прем'єра Гаїті Клод Жозеф заявив, що президента Гаїті Жовенеля Моїза катували перед вбивством. Також нападники не дозволили главі держави промовити і слова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, замах на вбивство
В тему