11 Липня 2021
Новини

Волинська трагедія: Дуда закликав до добрих відносин з Україною «на основі правди»

Волинська трагедія: Дуда закликав до добрих відносин з Україною «на основі правди»

У Польщі 11 липня відзначають пам'ять жертв Волинської трагедії.

Анджей Дуда звернувся до поляків з традиційним посланням, - інформує урядовий портал Польщі.

Він закликав будувати добрі стосунки з українцями. Однак зазначив, що це має відбуватися "на основі правди та сучасних прагнень".

Дуда наголосив, що Польща пам'ятає все, що відбулося із "загиблими дочками й синами", щоб вчитися з історії на майбутнє.

"Пам'ять про страждання та смерть наших земляків також зобов'язує нас будувати добрі стосунки з українською нацією та державою – на основі правди, спільного досвіду та сучасних прагнень", – наголосив політик.

Він додав: "Я переконаний, що так ми виконаємо волю наших мучеників, які загинули лише тому, що були поляками".

До слова, з 2017 року у Польщі відзначають "Національний день пам'яті жертв геноциду, скоєного українськими націоналістами". Проте в Україні не згодні із таким трактування подій того часу.

Волинська трагедія - це українсько-польське протистояння під час Другої світової війни між Українською Повстанською Армією та Армією Крайовою. Воно супроводжувалося етнічними чистками та масовими вбивствами мирного населення з обох боків.

За різними оцінками, впродовж 1943 – 1944 років понад 40 тисяч мирних людей загинули.

Польща розглядає подію як агресію українських націоналістів проти польського мирного населення, а Україна – як відповідь на звірства польських військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, польща, Україна
В тему