7 Липня 2021
Новини

Мендель опублікувала уривок власної книги

Мендель опублікувала уривок власної книги

Колишня речниця Зеленського Юлія Мендель опублікувала фрагмент зі своєї книжки.

У ній вона роздумує про мову й ідентичність українців, - пише УП.

Мендель ставить Німеччину в приклад як "націю, котра має генетичний код щастя".

"Назвіть мені націю, яка б не мала своїх травм, що мігрували з попередніх століть, від покоління до покоління, що викликають комплекси, мало не фізичні муки умів, які, не засвоївши попередніх уроків, намагаються осягнути причини, чому вони не вміють жити інакше. 

Мало кому вдається проробити таку колосальну роботу так успішно і швидко в масштабах нації, як, скажімо, це вдалося Німеччині.

Чи знаєте ви, що під час реконструкції будівлі Рейхстагу було виявлено написи солдатів Червоної армії? Серед іншого й дискусійний, але, можливо, найвідвертіший тогочасний напис: "Я їб…в Гітлера в зад". Її вирішили зберегти, як і решту".

Мендель зазначає, що в 21 столітті українці з’ясовують, яка мова в нашій багатомовній країні була "правильною". Вона додає, що на Донбасі Україну захищають "російськомовний одесит" і "україномовний львів'янин" і там не виникає мовного питання. Також колишня прессекретарка президента вважає, що світ "демонополізує російську мову, поки частина українців робить програшні спроби побудувати українську ідентичність на відкиданні всього російського". І додає, що "у пакеті Microsoft уже є визначення "російська (Україна)", "російська (Молдова)" і просто "російська".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: юлія мендель, книги, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали