5 Липня 2021
Новини

Лісові пожежі на Луганщині: викрили посадовців, які на цьому хотіли заробити

Лісові пожежі на Луганщині: викрили посадовців, які на цьому хотіли заробити
У Луганській області чинні та експосадовці державних підприємств виставляли на біржу лісоматеріали за заниженими цінами.

Проте в документах вони зазначили, що ці деревазгоріли в лісових пожежах у 2020 році, - інформують в ДБР.

Така схема допомогла їм значно занижувати ціну на сировину. Також посадовці вказували менші обсяги деревини, ніж продавали.

Так вони розікрали лісоматеріали на понад 2 млн грн.

Схему організував підприємець, який раніше обіймав посаду радника голови одного з лісгоспів. До цього причетні й посадовці ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ» та «Новоайдарське ЛМГ».

Також участь у схемі взяли експосадовець Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також колишній начальник цього управління. Їм сприяли місцеві правоохоронці, які за винагороду «закривали очі» на порушення.

За цією схемою 2 липня ділки спробували вивезти лісоматеріали з території держпідприємств, але їх зупили працівники ДБР. Було 26 вантажівок із причепами у різних населених пунктах області.

Загалом перевозили 800 кубів деревини, а за документами — лише 308 кубів. Тобто, понад 400 кубів лісопродукції планували вивезти без будь-якого обліку.

Зараз встановлюють всі обставини справи. Попередньо справу відкрили за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. Учасникам крадіжки загрожує ув’язнення до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, зі штрафом від 8 500 до 17 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, крадіжка, кримінал, ліс, пожежа, дбр, Корупція
В тему