5 Липня 2021
Новини

Помер відомий режисер Володимир Меньшов

Помер відомий режисер Володимир Меньшов

Режисер «Москва сльозам не вірить» Володимир Меньшов помер від коронавірусу.

Про це повідомляє «Мосфільм».

«Кіноконцерн «Мосфільм» і сім’я Володимира Меньшова з сумом повідомляють, що сьогодні Володимир Валентинович пішов з життя. Видатний радянський і російський кінорежисер, актор, сценарист, продюсер, член правління «Мосфільму» помер від наслідків коронавірусної інфекції на 82-му році», – йдеться в повідомленні.

26 червня стало відомо, що Меньшов заразився коронавірусом, тому не зміг бути присутнім на передвиборному з’їзді «Справедливої Росії – За правду».

«Меньшов захворів ковідом у легкій формі», – розповів тоді співрозмовник федерального агентства ТАСС.

У великому кіно як актор Меньшов дебютував у 1972 році в головній ролі в драмі Олексія Сахарова «Людина на своєму місці». Всього на його рахунку – близько 120 ролей.

Режисерський дебют відбувся в 1976-му музичним фільмом «Розіграш» за сценарієм Семена Лунгіна. Потім були «Москва сльозам не вірить», яка в 1981 році отримала «Оскар», а також «Любов і голуби», «Ширлі-мирлі» та інші.

Відзначимо, що в 1981-му режисер став лауреатом премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою» за картину «Москва сльозам не вірить».

У лютому 2018 року Міністерство культури України внесло Володимира Меньшова в перелік осіб, які загрожують національній безпеці держави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, смерть
В тему

Останні матеріали