24 Червня 2021
Новини

У Шацьку - зліт шкільних лісництв

У Шацьку - зліт шкільних лісництв

У Шацьку в лісовому коледжі імені В. Сулька стартував обласний зліт шкільних лісництв.

Протягом трьох днів 19 шкільних лісництв з усієї Волині презентуватимуть та захищатимуть свої роботи природничого, природоохоронного та екологічного спрямування. Про це розповів радник голови Луцької районної ради, голова комісії з питань раціонального використання природних ресурсів Волинської обласної ради Юрій Ройко, - інформують на сторінці Луцької райради.

Зліт ініційований Волинським обласним еколого-натуралістичним центром, з яким Луцька районна рада співпрацює у рамках підписаного Меморандуму.

«Я теж вихованець шкільного лісництва, першого на Волині, яке діяло у Цумані. За фахом я - лісівник, а зараз – голова «екологічної» комісії в обласній раді. Ліси - найбільше багатство Волині, де 700 тисяч гектарів покриті лісовими насадженнями. Завдяки цьому наша область є однією з найбільш лісистих в Україні та однією із базових ресурсних регіонів лісової галузі країни.

ООН назвала найбільшою загрозою для людства глобальне потепління, тому саме ліси – легені планети, це безальтернативна форма боротьби з глобальним потеплінням. Треба завжди пам’ятати «золоте» правило лісівника: зрубав один гектар, посади щонайменше 1,2 гектара», - сказав у вітальному слові Юрій Ройко.

Він також побажав учасникам перемоги у конкурсі та гідного представлення своїх робіт на всеукраїнському рівні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: шацьк, Волинь, ліс, Луцька районна рада
В тему

Останні матеріали