21 Червня 2021
Новини

ЄС продовжив санкції проти Росії

ЄС продовжив санкції проти Росії
Євросоюз до 23 червня 2022 року подовжив санкцій проти РФ через окупацію Криму

Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

Вперше їх ввели у червні 2014 року як відповідь на «спроби навмисно підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну».

«ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020 року», — вказано у повідомленні.

Чинні санкції передбачають заборону на цільовий імпорт до Євросоюзу продуктів, які походять з Криму чи Севастополя, а також на інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму чи Севастополі.

Експорт певних товарів та технологій до кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, також підпадає під санкції.

Під забороною також постачання до Росії товарів та технологій, призначених для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим провели невизнаний світовою спільнотою так званий референдум про статус півострова. Під час «референдуму» на півострові перебували російські військові та спецпризначенці без розпізнавальних ознак. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року оголосив про «включення Криму до складу РФ» — таким чином Росія анексувала український півострів. Україна, Європейський союз та США не визнали результати голосування на «референдумі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, росія, санкції, крим
В тему