20 Червня 2021
Новини

Як знайти житло в Києві: основні поради

Як знайти житло в Києві: основні поради

Київ — місто, що ніколи не спить і ніколи не відпочиває. Кожного дня сюди приїжджають тисячі людей як з України, так і з інших країн світу. Хтось — на екскурсію, хтось — на великий концерт, хтось — по роботі, а хтось просто хоче змінити місто проживання і переїхати до столиці. І майже у всіх виникає питання: як знайти якісне житло?

За якими критеріями варто вибирати нерухомість?

Перш за все слід зазначити, що нерухомість в Києві коштує не дешево. Особливо, якщо вона розташована в центральних районах міста. Не важливо, хочете ви придбати власне житло або орендувати квартири подобово Київ дуже дороге місто. Звісно, якщо ви маєте фінансову спроможність, можете сміливо вибирати житло у самому центрі. Відшукати таке можна самостійно, за допомогою сервісу OLX. Цей спосіб — найшвидший та надає великий вибір.

Якщо ж ви хочете знайти житло на найбільш вигідних умовах, вибирайте нерухомість за такими критеріями:

  • вибирайте квартири у віддалених від центру районах, проте таких, що поєднуються з ним вітками метрополітену; не варто сподіватися на наземний транспорт: ви будете годинами стояти в заторах;
  • не перейматися дорогим ремонтом — якщо ви купуєте квартиру, потім зробите самі, якщо орендуєте, варто підлаштовуватися під деякі незручності;
  • вибирайте невелику площу — звісно, якщо вам потрібне житло для великої родини — це не дуже гарний варіант, в іншому випадку надавайте перевагу малогабаритним квартирам або навіть смартжитлу.

Проте пам’ятайте, що ні в якому разі не можна економити на якості. Тому варто впевнитись, що і будівля, і сама квартира знаходяться у належній якості, на стінах немає плісняви, а всі побутові системи перебувають у робочому стані.

Як не бути обманутим?

Варто уважно вивчати договір та перевіряти документи. До речі, це однаково необхідно як при купівлі, так і при оренді житла. Навіть якщо ви хочете орендувати невелику квартиру на кілька днів, обов'язково укладіть угоду. Укажіть суму оплати, терміни в’їзду/виїзду і дії обох сторін у разі виникнення форс-мажору.

При оренді важливо також скласти опис майна. Завжди перевіряйте працездатність усієї побутової техніки. В іншому випадку ви можете «попасти» на купівлю нового електрочайника або навіть пральної машинки.

Вибирайте уважно і насолоджуйтесь життям у столиці!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, Нерухомість
В тему