19 Червня 2021
Новини

Проти Шарія відкрили справи за відмивання доходів та ухилення від податків

Проти Шарія відкрили справи за відмивання доходів та ухилення від податків

Проти проросійського блогера Анатолія Шарія відкрили нові кримінальні справи. Вони стосуються, зокрема, відмивання доходів та ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє у телеграм каналі Олексій Гончаренко.

А також – махінацій у фінансуванні "Партії Шарія". Про це свідчать відповіді Офісу Генпрокурора та НАЗК на депутатські звернення Олексія Гончаренка. 

Політик цікавився законністю набуття у власність нерухомості скандального блогера, а також джерелами фінансування "Партії Шарія".

В Офісі Генпрокурора йому відповіли, що Головне слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби вже веде відповідне розслідування.

Фінансування "Партії Шарія"

Водночас, проаналізувавши звіт "Партії Шарія", у Нацагентстві з питань запобігання корупції виявили ознаки кримінальних правопорушень. Мовиться, зокрема, про:

  • подання завідома неправдивих даних відомостей фінансового характеру;
  • невідповідність сум доходів осіб, які фінансували партію, розмірам внеску.

У НАЗК наголосили, що відповідні матеріали вже передали Нацполіції та Фіскальній службі. Правоохоронці проводять досудове слідство у кримінальному провадженні.

Що відомо про підозри Шарію

  • Ще у лютому 2021 року СБУ оголосила Шарію про підозру. За даними слідства, він здійснював протиправну діяльність на шкоду нацбезпеці України в інформаційній сфері.
  • Статті, за якими оголосили підозру, стосуються державної зради та порушення рівноправності людей залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: анатолій шарій, прокуратура, сбу
В тему
^ Наверх