19 Червня 2021
Новини

У Польщі підвищать мінімалку: скільки зароблятимуть українські заробітчани

У Польщі підвищать мінімалку: скільки зароблятимуть українські заробітчани

У Польщі мінімальну зарплату для тих, хто працює за цивільно-правовими договорами, збільшать на 1,5 тис. грн до 21,44 тис. грн. Такий перерахунок в тому числі зачепить українських заробітчан.

Перерахунок мінімалки відбудеться з 2022 року. Як повідомило агентство Gremi Personal у своїй публікації, в Польщі подорожчали продукти, більше доводиться витрачати на комуналку.

"Життя в Польщі стає все дорожче. Профспілки в Польщі також розраховують на набагато більше підвищення мінімальної заробітної плати", – стверджує Томаш Богдевіч, генеральний директор компанії Gremi Personal. Мінімальна погодинна ставка для цивільно-правових договорів складе 19,60 злотих (142 грн).

Відзначимо, водночас в Україні мінімальна зарплата становить 6 тис. грн. У грудні 2021-го мінімалку піднімуть до 6,5 тис. грн. Середня зарплата в Польщі в 2021 році становить близько 5, 5 тис. злотих на місяць, це $1,445 тис., в Україні в середньому платять 13,5 тис. грн, $ 500 в місяць.

У Польщі на третину злетіла кількість вакансій для українських заробітчан. Серед сезонних пропозицій найбільш поширене – збір ягід. Зарплата для збирачів становить від 20 до 39 тис. грн, при цьому працювати доведеться по 12-18 годин на день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, українці у польщі
В тему