18 Червня 2021
Новини

У Луцьку облагородять ботанічні сади. Де?

У Луцьку облагородять ботанічні сади. Де?

У Луцьку облаштують ботанічні сади на вулиці Шопена (колишній ботанічний сад) та на вулиці Потебні.

Про це стало відомо під час засідання відповідної комісії міської ради, - пише ІА "Волинські новини".

Начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак зазначила, що майже у всіх містах України є ботанічні сади, де відбувається збагачення асортименту, вивчення, акліматизація рослин. Проте, як вона наголосила, в Луцьку з 2003 року це питання стоїть на місці.

З її слів вже цього року луцькі екологи створили два ботанічних куточків на базі дитячих садочків. У планах – подальше закладення таких науково-дослідницьких осередків до 2025 року в межах Програми розвитку збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади.

«Також залишаємо роботу по відновленню території колишнього ботанічного саду на вулиці Шопена. Швидше всього, ми змінимо його статус на об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення. У такому разі всі повноваження та відповідальність за сад ляжуть на плечі міської влади, тож ми будемо зберігати і примножувати видовий склад рослинності, що там є», – розповіла доповідачка.

Насамкінець посадовиця зазначила, що у якості потенційного напрямку роботи екологів лишається розвиток та розбудова ботанічного саду на вулиці Потебні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Сад
В тему

Останні матеріали