15 Червня 2021
Новини

Ізраїль дозволив в'їзд українцям

Ізраїль дозволив в'їзд українцям

Ізраїль з 14 червня дозволив українцям в'їзд до країни. Туристи мають завчасно отримати дозвіл на в'їзд, здати ПЛР-тест на COVID-19 та пройти обов'язковий карантин.

Про це повідомили в посольстві України в Ізраїлі.

"Згідно з рішенням компетентних органів Держави Ізраїль, з 14 червня громадянам України дозволено в’їзд в Ізраїль. Для в’їзду в країну залишаються чинними раніше встановлені вимоги щодо необхідності отримання спеціального дозволу на в’їзд, згідно із метою Вашої поїздки", – повідомили у посольстві.

Хто може в'їхати та які умови

Так, громадяни повинні заздалегідь подати заявку на в'їзд до ізраїльської дипломатичної або консульської установи, або до Управління з питань народонаселення та імміграції.

Зокрема, право на в'їзд, зокрема, мають іноземці, чиї батьки проживають в Ізраїлі; іноземці, які запрошені на весілля чи похорони; люди, які потребують лікування; іноземні журналісти; студенти, які навчаються в Ізраїлі чи вступатимуть до вишів; діячі культури; волонтери тощо. Повний перелік можна переглянути на сайті.

В'їзд до Ізраїлю дозволений за наявністю негативного ПЛР тесту, зробленого за 72 години до прибуття. Після – необхідно буде зробити додатковий ПЛР тест, він платний. Ця вимога поширюватиметься також на тих, хто має сертифікат про вакцинацію або документ про одужання від COVID-19.

Для отримання дозволу на в’їзд в країну також вимагається діючий медичний страховий поліс, який покриває витрати на випадок захворювання на COVID-19.

Після отримання дозволу пасажири, які прибувають в Ізраїль, повинні заповнити декларацію не більше ніж за 24 години до рейсу. В декларації пасажир надає свої особисті дані, медичні відомості, а також детальну інформацію про місце самоізоляції в Ізраїлі.

Як зазначили в посольстві, усі міжнародні пасажири повинні пройти самоізоляцію. Тривалість ізоляції – 14 днів або 10 днів (за умови, якщо пасажир матиме два ПЛР тести, у визначені спеціальним протоколом дати, результати яких є негативними). Громадяни, які мають довідку про вакцинацію від COVID-19 в Ізраїлі або довідку про одужання від COVID-19 в Ізраїлі, не підлягають самоізоляції.

"Іноземець, який залишить територію Ізраїлю до закінчення терміну самоізоляції без спеціального дозволу, порушує закони країни, а відтак наступний в'їзд до Ізраїлю такій особі буде заборонений", – додали у посольстві.

Що відомо

Ізраїль з 23 травня відкрив кордони для вакцинованих проти COVID-19 туристів. Проте вони мають пройти ще два ПЛР тести та тест на антитіла. Окрім цього Ізраїль продовжив заборону на поїздки до України через високий рівень поширення COVID-19.
24 травня Ізраїль оголосив, що уперше з початку пандемії COVID-19 скасує всі карантинні обмеження для мешканців країни. Карантин припинив дію з 1 червня.

30 травня влада Ізраїлю внесла Україну до списку з дев'яти країн з найвищим рівнем ризику поширення COVID-19.
Ізраїль скасував вимогу обов'язкового носіння медичних масок у приміщеннях через спад кількості хворих на COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ізраїль, коронавірус, прикордонники
В тему