13 Червня 2021
Новини

В Україну повернулися 5 осіб, які лікувалися в Білорусі

В Україну повернулися 5 осіб, які лікувалися в Білорусі

П'ять українців, які лікувалися в Білорусі на момент припинення авіасполучення між країнами, повернулися додому.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми вже повернули до України п’ятьох пацієнтів, які звернулися по допомогу — і я вдячний за співпрацю Харківській, Рівненській, Київській та Черкаській ОДА, а також народним депутатам фракції "Слуга Народу", - йдеться в дописі.

Нині очікує нашої допомоги у поверненні з Білорусі ще одна людина. Ми готові за вже відпрацьованою схемою зробити все необхідне щойно вона вирішить, коли саме хоче повертатися".

Кулеба запевнив, що, якщо будуть ще подібні звернення від українських громадян у Білорусі, МЗС нікого не залишить без уваги, захисту та допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я працюють над вирішенням питання повернення додому українців, які лікуються в Білорусі. Зазначалося, що у Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія), ще 4 українці проходять обстеження.

До слова, припинення авіасполучення викликане тим, що 23 травня за вказівкою Олександра Лукашенка Білорусь підняла винищувач, щоби посадити у Мінську літак Ryanair Афіни – Вільнюс, на якому перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Протасевича та його дівчину затримали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, білорусь
В тему