11 Червня 2021
Новини

Українці в Польщі: на кордоні вакцинують трудових мігрантів і студентів

Українці в Польщі: на кордоні вакцинують трудових мігрантів і студентів

Біля чотирьох пунктів пропуску вакцинують українських трудових мігрантів і студентів, які їдуть в Польщу.

Також з 10 червня щеплюють й інших іноземців з-за меж ЄС, які перетнули кордон, - пише "Укрінформ".

Зауважують, що це не безкоштовно.

Пункти щеплення діють біля пунктів пропуску "Медика-Шегині", "Гребенне-Рава-Руська" та "Дорогуськ-Ягодин". У пункті пропуску "Корчова-Краківець" вакцинуватися можна буде у мобільному пункті щеплень, розгорнутому в пункті обслуговуванні пасажирів "Замєхув" (MOP Zamiechow) за 30 км від кордону.

Пункти тестування на коронавірус та вакцинації працюють цілодобово. 

Також плануюють відкрити пункти щеплення біля "Долгобичув-Угринів" та "Будомєж-Грушів", але з датою початку не визначилися.

Як повідомляють медики, обслуговування однієї людини займає 30-40 хв: близько 15 хв на тест і ще 15 - на заповнення анкети, отримання електронного направлення і вакцинації. Це коштує 130 злотих (близько 1 тисячі гривень), але сама вакцина є безкоштовною.

У центрі "Медик" повідомили, що в пунктах пропонують усі вакцини, зареєстровані у ЄС - Pfizer, AstraZeneca, Moderna і Janssen (Johnson & Johnson).  

Водночас, як повідомили агентству особи, які у четвер вакцинувалися в одному з цих тимчасових пунктів, їм запропонували вибір між Pfizer та AstraZeneca. Другу дозу згодом можна отримати другу дозу вакцини у будь-якому місці, не прив’язуючись до місця першої вакцинації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, польща, вакцинація, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали