10 Червня 2021
Новини

Справа Василя Стуса: Медведчук виплатить близько 300 тис грн «Вівату»

Справа Василя Стуса: Медведчук виплатить близько 300 тис грн «Вівату»

З нардепа Віктора Медведчука Київський апеляційний суд постановив стягнути близько 300 тисяч гривень на користь видавництва "Віват".

Цей судовий процес був ініційованому самим Медведчуком щодо книги "Справа Василя Стуса", - повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані.

"Можна вічно дивитись на три речі – як співають птахи, як тече Дніпро і... як Медведчук програє суди", - пише Кіпіані.

Суд вирішив, що Медведчук має компенсувати "Vivatу" близько 300 тисяч гривень витрати на судовий процес, ініційований ним самим нардепом. 

"Стягнути з ОСОБА_1 (Медведчук – ред.) на користь ТОВ "Віват" судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі 2305 гривень 20 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ "Віват" витрати на правничу допомогу та витрати, пов’язані з розглядом справи у суді першої інстанції у розмірі 295 тисяч 772 гривні 17 коп.", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво "Vivat" видалити з твору інформацію про Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження накладу до усунення прав голови партії ОПЗЖ, який був адвокатом Стуса за часів СРСР.  

У видавництві "Vivat" вирішили оскаржувати рішення Дарницького райсуду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор медведчук, суд
В тему