9 Червня 2021
Новини

Суд ЄС зняв старі санкції проти Януковича

Суд ЄС зняв старі санкції проти Януковича

Проти президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра Суд загальної юрисдикції ЄС скасував старі санкції, що заморожували активи сім'ї.

Відомо, що ці санкції втратили чинність, але це все ж є прецендентом, - пише hromadske з посиланням на пресреліз суду.

«Рада ЄС не змогла продемонструвати, що право на захист та право на ефективний судовий захист були дотримані у кримінальному проваджені, яке розслідує українська влада, і що лежить в основі цього продовження цих санкцій», — пояснюють причини свого рішення у суді.

До слова, в березні 2019 року Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи на підставі тих самих актів, що і роком раніше. Проте у суді зазначають,що вони мали ще раз переконатися, що право на захист підозрюваних в Україні не порушували.

Так, Рада ЄС мала вказати причини, за якими вона змогла робити висновок про те, що право зацікавлених осіб на розгляд їх справи в розумні терміни були дотримані.

«За цих обставин Суд заявляє, що неможливо встановити, що до схвалення оскаржуваних актів Рада переконалася, що українські судові органи дотримали права на захист і права на ефективний судовий захист цих осіб в контексті цієї кримінальної справи», — кажуть у суді.

До речі, санкції з оточення Януковича вже знімали, але щодо нього це сталося вперше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віктор янукович, суд, санкції, євросоюз
В тему