8 Червня 2021
Новини

У звіті США вказали на ймовірність витоку коронавірусу з лабораторії в Китаї – ЗМІ

У звіті США вказали на ймовірність витоку коронавірусу з лабораторії в Китаї – ЗМІ

У США повідомили, що припущення про те, що коронавірус (COVID-19) міг виникнути через витік у лабораторії в Ухані (Китай) – правдоподібне та заслуговує подальшого вивчення.

Звіт про це підготувала в травні 2020 року Ліверморська національна лабораторія ім. Лоуренса в Каліфорнії і використовувався Держдепартаментом, коли він проводив розслідування походження пандемії в останні місяці правління адміністрації президента Дональда Трампа, пише The Wall Street Journal.

Оцінка вчених ґрунтувалася на геномному аналізі вірусу SARS-COV-2, який викликає COVID-19. У лабораторії відмовилися коментувати інформацію про витік.

Раніше президент Штатів Джо Байден заявив, що наказав своїм помічникам знайти відповіді на запитання про походження коронавірусу. Американські спецслужби розглядали два вірогідних сценарії: вірус виник унаслідок аварії в лабораторії або в результаті контакту людини з інфікованою твариною. Однак вони не дійшли до певного висновку.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що щонайменше троє вчених із китайського Інституту вірусології в Ухані захворіли і були госпіталізовані в листопаді 2019 року, тобто до появи перших даних про COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, сша, китай
В тему

Останні матеріали