3 Червня 2021
Новини

У Києві хакери вкрали 9 мільйонів

У Києві хакери вкрали 9 мільйонів

У Києві викрили діяльність підпільного телекомунікаційного центру.

Його організатори з початку 2021 року заволоділи 9 млн грн українців та іноземців, - інформують в СБУ.

Гроші вони забирали начебто для участі у міжнародних інвестиційних проектах. Такий "бізнес" влаштували двоє українців та іноземець.

Вони розробили і адміністрували спеціалізоване програмне забезпечення, яке імітувало торги на міжнародних біржах та криптовалютних проектах. Вони також створили мережу так званих "фішингових" вебресурсів – копій сайтів міжнародних інвесткомпаній.

Потенційних "інвесторів" організатори заманювали на підконтрольні ресурси через "ботмережу" рекламних акаунтів у популярних соцмережах. Потім зловмисники втручались у роботу систем електрозв’язку і телефонували "жертвам" з підмінених закордонних номерів телефонів. Вони виманювали кошти нібито для інвестицій та привласнювали їх.

Гроші хакери переводили в готівку через низку обмінних операцій з використанням криптовалют, електронних систем та банківських карток. Рахунки були оформлені на так званих "грошових мулів" – людей, банківські карти яких є "транзитними" для привласнених коштів.

Зловмисники також заробляли на наданні послуг "аутсорсу" іншим шахрайським проектам. Задокументовано, що до оборудки організатори залучили понад 100 найманих працівників.

У ході обшуків за місцем розташування центру правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку та мобільні пристрої; зразки програмного забезпечення, що використовувались для привласнення коштів та виведення їх на криптогаманці; інші докази протиправної діяльності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, сбу, кримінал
В тему

Останні матеріали