1 Червня 2020
Новини

Як захистити Кондиціонер від голубів

Як захистити Кондиціонер від голубів

Зовнішній блок кондиціонера знаходиться на вулиці, а це означає, що він схильний до дії не тільки атмосферних опадів, але і навали птахів. Найскладніше людям в інших країнах, де кліматична техніка привертає увагу мурах, бджіл і навіть ящірок.

4AEsKp6JIYu65TYtSiukpsDhc-3mG6mSuCEBZ413jXXf37FNwVjcq6hwIwdckICYNQAzlGM-xRRKSvbN_Q2TEyA9xqS-bCznilQhZInBn5fXmWZLaJdKACdXFaxO3GDIudsUyfwU

Що приваблює пернатих в техніці

Голуби добре запам'ятовують, з яких вікон вниз падає їжа (крихти, крупа, сухарі). Зовсім не обов'язково, щоб саме ви годували представників фауни – досить такої «допомоги» від сусідів, рясно розсипають харчові залишки вниз. Вони підлітають до доброзичливців, сідають на підвіконня і чекають чергової трапези.

Все б нічого, але голуби – не просто їдять, а й справляють свої фізіологічні потреби. Причому відразу, буквально на ходу, тому, добре поївши, миттєво усіюють слідами свого травлення все, що знаходиться на рівні лап і нижче. У підсумку їх "добро" летить на підвіконня під низом, кондиціонери, телевізійні тарілки, а якщо хтось примудрився підігнати автомобіль майже під вікна, то і на автомобіль.

Голубині випорожнення не тільки порушують зовнішній вигляд поверхонь, але і є джерелом гістоплазмозу – грибка, що вражає легені людини. Як захиститися від голубів?

ZFgmJ3J75jFUMCdBhwljxwSOr7BuF6RUdtwQpXtNxFQT4JQPpEf5tsVWbUVAYaHXszlloUQThjqV_Ik1wF8ke13ogM5Pr1cQyfpzL_R3ScbOdJRaw22sY8B2hlUYyfIFWOeDP432

Чи потрібно сваритися з сусідами

Спочатку визначте, хто цим займається, потім мирно переговорите, попросивши годувати пернатих, перебуваючи на вулиці. Якщо це робить старенька бабуся або люди, яких не цікавлять інші мешканці будинку, лаятися не потрібно.

Викликати поліцію марно, оскільки в законодавчій базі відсутня стаття з цієї тематики. Псувати відносини теж не завжди має сенс: раптом ви надалі захочете скористатися їх допомогою або навіть подружитеся? Слід вжити заходів зі свого боку, щоб птахам перехотілося перебувати поруч з вашим кондиціонером.

Способи захисту від птахів зовнішнього блоку кліматичної техніки

Якщо ви ще не зробили монтаж кондиціонера, пропонуємо скористатися послугою по установці тут https://kiev.kabanchik.ua/category/ustanovka-kondicionera, решті читацької аудиторії розповімо, як впоратися з добривами від пернатих.

1. Найбільш простий і маловитратний спосіб ? використання чогось блискучого, здатного налякати. Наприклад, фольга, прикріплена до верхньої поверхні пристрою. Її потрібно зафіксувати так, щоб відблискувала від сонячних променів і добре шаруділа на вітрі. Можна використовувати комп'ютерні диски, що відрізняються високою світловідбиваючою здатністю. Цей спосіб не підходить в тих кліматичних зонах, де мало сонця.

bMwTd-7QafQhpp-_S-q60pdiw3bGJGjLPuN-j6kJBB15NGaiakPQJR3qZbf__kMf6mFYUUM2nGq3cv3oiIqy1p6Ut5BwEj4L_NRMAdjV76EW03o3CPFJdmfc8L54gMQQZfphKG7H

2. Конструкція з шипів. Це - металева планка, куди вставлені у вигляді букви V стрижні, що розміщуються по всій її довжині. Є інший варіант планки - з пластиковими голками. Птахам нікуди приземлитися, тому вони покружляють поруч і полетять в інше місце. Фіксують планку на клею, липкою стрічці, саморізах.

3. Апарат ультразвукової дії. Його не чутно людям, але вироблені хвилі добре відчуваються полохливими голубами. В одних видах відтворюється монотонний гул, а в інших зроблена імітація криків хижих пернатих. Постійна зміна частоти сигналу виключить звикання птахів до звуків приладу.

Увага! Не використовуйте отруту, отруєне зерно, гострі цвяхи. Липкі репеленти на поверхні кондиціонерів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка
В тему