0 0000
Новини

Латвійський мільйонер побудував унікальне «Місто Сонця» у лісі

Латвійський мільйонер побудував унікальне «Місто Сонця» у лісі

Латвійський мільйонер реалізував в околицях міста Цесіс фантастичний проект. Викупивши 30000 га лісу в горбистій місцевості, він побудував «Місто Сонця», де діють особливі правила і люди ведуть зовсім інший спосіб життя.

 

Згідно з умовами проекту, всі будинки, а їх на території 300, зведені з екологічно чистих матеріалів. За кожним будинком закріплена ділянка від 0,4 до 1,3 га, на якій є невелике озеро та ліс. Всі будинки в Аматціемсі оснащені центральною каналізацією, прокладеною спецтехнікою під корінням сосен і ялин, високошвидкісним Інтернетом і електроенергією.

Обігріваються будинки переважно теплом від землі: в кожному будинку є геотермальний тепловий насос зі свердловиною 90 – 100 м, що перетворює енергію землі на теплоенергію. Цієї теплоенергії увесь рік достатньо для обігріву будинку та підігріву гарячої води. І тільки в холодні зимові дні жителі вдаються до розпалювання каміна, яким оснащений кожен будинок.

З вікон кожного окремого будинку (за рідкісним винятком) не помітні інші будівлі. Таке стало можливе за рахунок горбистого рельєфу місцевості та вдалого планування. У лісовому місті заборонені паркани. Це екологічно чиста зона – містом вільно розгулюють козулі та інша живність, і нічого не повинно заважати їхньому переміщенню. З цієї ж причини в містечку заборонено утримувати на ланцюгу псів, які гавкотом можуть налякати диких, але нешкідливих тварин – собаки, за умовами селища, можуть жити лише в будинках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему