25 Травня 2021
Новини

НСЗУ хоче виключити три луцькі лікарні з переліку медзакладів, які надають допомогу хворим з COVID-19

НСЗУ хоче виключити три луцькі лікарні з переліку медзакладів, які надають допомогу хворим з COVID-19

Національна служба здоров‘я України пропонує виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

Така пропозиція міститься в Аналітичній довідці щодо критеріїв оптимізації функціонування мережі закладів охорони здоров’я, які визначені для лікування коронавірусної хвороби від 19.05.2021 року, повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Такий непрофесійний, недалекоглядний та вкрай небезпечний крок зі сторони НСЗУ створює велику загрозу для нашої області в разі чергового загострення ситуації з захворюванням на COVID-19 та створює ряд супутніх проблем та загроз для хворих на COVID-19.

Волинська обласна інфекційна лікарня однозначно не справиться з тією кількістю пацієнтів, яка виникне в разі загострення ситуації з COVID-19. Це продемонструвало нещодавне загострення ситуації на коронавірус. А Луцька центральна районна лікарня на даний момент просто не готова бути базовою лікарнею по COVID-19 з точки зору багатьох аспектів, в першу чергу – з технічного.

Ті колосальні зусилля й великі кошти місцевих бюджетів та благодійників, що були вкладені і в Волинську обласну клінічну лікарню і в Тимчасовий інфекційний госпіталь, та врятували сотні життів й допомогли пройти етапи загострення захворюваності на COVID-19 без включення області в червону зону, в разі прийняття цього рішення будуть повністю перекреслені.

У зв‘язку з цим дав доручення терміново підготувати на завтрашню сесію звернення до депутатів Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров‘я щодо негайного реагування на таку пропозицію та нашої категоричної незгоди з таким рішенням», – йдеться у дописі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Волинь, Україна
В тему

Останні матеріали