23 Травня 2021
Новини

У Луцьку власнику авто відшкодують з міського бюджету 158 тисяч гривень

У Луцьку власнику авто відшкодують з міського бюджету 158 тисяч гривень

У Луцьку автомобіль потрапив у ДТП через каналізаційний люк. Відтак власнику відшкодують  із 158 тисяч гривень майнової шкоди.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства та транспорту – пише ІА Волинські новини.

Як поінформували членів комісії, кілька років тому мешканець міста на автомобілі Рено Кенго потрапив у каналізаційний люк. ДТП трапилася тому, що кришка люку не була належно закріплена й перевернулася. Автомобіль був пошкоджений і не підлягав ремонту. Водій подав до суду. Під час розгляду справи він помер, тому позивачем зараз виступає його дружина.

За рішенням суду управління житлово-комунального господарства Луцької міської ради має відшкодувати їй 157 718 гривень майнової шкоди. Однак, оскільки управління ЖКГ перебуває в стані ліквідації і всі його казначейські рахунки з 2018 року закриті, то необхідно, аби міськрада виділила ці кошти, щоб погасити судові витрати, департаменту житлово-комунального господарства.

Протокол у справі було складено на тодішнього очільника департаменту ЖКГ Юрія Крася, однак у суді його визнали невинним.

У цілому всі люки в місті перебувають на балансі Луцькспецкомунтрансу, однак саме цей люк, через який сталася ДТП, не перебував на балансі підприємства. Судова практика передбачає: якщо люк перебуває на частині дороги, він є власністю органу місцевого самоврядуванню, тобто міськради.

Депутат Михайло Наход звернув увагу: те, що кришка каналізаційного люку була неналежно закріплена, – це чиясь персональна відповідальність.

«Ми просто так віддаємо гроші з міського бюджету через чиюсь халатність», – сказав він.

Окрім того, наступного тижня в апеляційній інстанції будуть розглядати ще одну справу щодо ДТП, яка трапилася через просідання асфальту. Перша інстанція винесла рішення на користь міськради. Сума позиву – 190 тисяч гривень.

Як інформував директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк, у середньому реконструкція люку з відновленням покриття коштує 20 тисяч гривень.

«Лише на балансі нашого підприємства перебувають 14 тисяч люків. У місті загалом – близько 25 тисяч люків», – зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, автомобіль
В тему