17 Травня 2021
Новини

У Туреччині шукають зниклу в горах українку

У Туреччині шукають зниклу в горах українку
Фото ілюстративне

У Туреччині вже тиждень шукають одеситку Яну Кривошею, яка піднялася на гору Геїк Сіврісі в Анталії.

Як повідомив брат зниклої В’ячеслав Кривошея, 42-річна жінка вилетіла до Туреччини 1 травня. 10 травня вона мала повернутися назад в Україну.

Востаннє Яна виходила на зв'язок з мамою 2 травня. У той же день туристка дивилася прогноз погоди в Google перед тим, як мала піднятисяна вершину, а об 11:00 написала, що вже там.

Останній сигнал з телефону жінки зафіксували у Манавгаті (це за 80 км від місця зникнення). 

Українському консульству рідні повідомили про зникнення жінки. Також відомо, що її брат поїхав до Туреччини 12 травня, аби розшукати зниклу. До пошуків долучилися рятувальники та альпіністи.

Як зазначив В’ячеслав, на горі знайшли намет сестри, де були її речі, але не було двох рюкзаків. Він додав, що наразі обійшли всі можливі маршрути Яни, тому розглядають такі версії: заблукала і впала в невідомому місці, поїхала в інше місце (малоймовірно), а також викрадення.

Чоловік додав, що турецькі правоохоронці не відстежили контакти сестри від аеропорту Анталії, щоб зрозуміти, з ким вона перетиналася. За його словами, версію викрадення не відпрацьовують взагалі, хоча в наметі залишилися речі, які необхідні для сходження.

Також брат жінки наголошує, що ніхто не відпрацьовує включення телефону 4 травня на відстані 90 км від місця зникнення, що говорить про можливість викрадення). 

Також чоловік наголосив, що його сестра - досвідчена альпіністка. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туреччина, українці, розшук
В тему