12 Травня 2021
Новини

На Волині може з’явитися новий притулок для жертв домашнього насильства

На Волині може з’явитися новий притулок для жертв домашнього насильства

На Волині може з’явитися новий притулок для жертв домашнього насильства. Планують його облаштувати в Ковельському районі.

Про це повідомила під час «круглого столу» «Міжсекторальна взаємодія у сфері протидії та запобігання домашньому насильству» спеціалістка департаменту соціального захисту Волинсьбкої ОДА Яна Форманюк.

Вона розповіла,  що нині вивчають питання розподілу державної субвенції, виділеної на центри, притулки та кімнати перебування потерпілих від домашнього насильства. Однак громади області не поспішають з пропозиціями, тож до 10 червня можуть не встигнути подати належні документи у профільне Міністерство.

Також громади розуміють, що в подальшому змушені будуть утримувати ці заклади, тому й не дуже поспішають. Та все ж деякі плани є: це створення трьох денних центрів на території області та притулку в Ковельському районі. Також спеціалістка розповіла про наявність 20 бригад соціально-психологічної допомоги, з яких у 2021 році виїзди здійснили 13 бригад. На її думку, про діяльність бригад люди просто не знають, тому й не звертаються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, луцьк, Волинь
В тему