11 Травня 2021
Новини

У Криму під час обшуків ФСБшники вбили людину

У Криму під час обшуків ФСБшники вбили людину

У селі Завітному ФСБ провела обшуки, а також відомо про три обшуки в мікрорайоні Дубки Сімферополя.

Адвокат узбека Набі Рахімова зазначив, що силовики ФСБ вбили його клієнта, який начебто чинив опір. Про це пишуть "Ґрати" з посиланням на адвоката Ісляма Веліляєва.

Відомо, що 11 травня о 6:30 працівники ФСБ оточили район біля будинку Рахімова. Чоловіка не було вдома, адже він знаходився на заробітках у Сімферополі. Дружину Рахімова відвезли у відділок з питань міграції ОМВД.

Пізніше стало відомо про обшуки в недобудованому будинку в Дубках. Активісти "Кримської солідарності" зазначають, що, ймовірно, там працював узбек. Як розповіли сусіди Набі, зранку в будинку було чити перестрілку і вибух.

Зазначають, що біля будинку правоохоронці заборонили зйомку та виставили оточення. Пізніше в "Кримській солідарності" написали, що до помешкання приїхала машина ритуальної служби і з дому вивезли тіло людини.

Коли ФСБ покинули будинок активісти зайшли всередину та виявили кров на підлозі й сліди вибуху на стінах.

Веліляєвому повідомили, що Рахімова застрелили, адже він пручався "за допомогою гранати й зброї". Нині порушили кримінал через "посягання на життя правоохоронця".

А прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження за статтями "порушення недоторканності житла" та незаконне позбавлення волі" через незаконні обшуки ФСБ та незаконне затримання представників кримськотатарського народу.

Відомо, що в Рахімова є дві дитини 11 та 15 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, смерть, вбивство, фсб
В тему

Останні матеріали