10 Травня 2021
Новини

«Як підвищити імунітет?» – розповів лікар-реабілотог з Луцька

«Як підвищити імунітет?» –   розповів лікар-реабілотог з Луцька

Мануальний терапевт, лікар-реабілотог з Луцька Іван Сергійчук  розповів, що варто роботи, аби підвищити власний імунітет.

«Початок весни -  приємна і довгоочікувана пора року, коли все навколо оживає. Але не варто забувати про те, що наш імунітет напружено працював цілу зиму, отже напередодні нового періоду, не менш серйозних випробувань, варто його зміцнити.

Як же підвищити імунітет? – це, мабуть, головне питання в сезон грипу та поганих  погодних умов, особливо в нинішній  час,  коли весь світ охопила страшна епідемія. 

Чимало людей хочуть прийняти чарівну пігулку, яка вберегла б від усіх хвороб, але чи можливо це?Імунна система – дуже важлива система в організмі людини. Її дію можна образно порівняти з армією, службою безпеки, поліцією. Вона захищає нас від інфекцій, із якими щодня контактує організм.

 На імунітет вплинути не так просто, як нам здається. Є всі підстави вважати, що сон, здорове харчування і фізична активність – це те, чим ми можемо реально допомогти організму.

На першому місці – повноцінний сон (доросла людина має спати сім-вісім годин на добу, а діти 10-12 годин). Потрібно мати графік, лягати спати в темній і тихій кімнаті і, бажано, до 22 год.

З приводу харчування є багато різних рекомендацій, які часто протирічать одне одному, проте спільне в них є: харчування має бути різноманітним, раціон повинен обов’язково містити  фрукти, овочі, злаки, дієтичне м’ясо (риба, птиця) та каші.

Важливо не переїдати, їсти частіше, але малими порціями зменшити кількість жирної, борошняної і смаженої їжі.  Води бажано пити побільше, але не через силу. Тобто ключовим тут є не конкретні продукти в щоденному меню, а сама культура прийому їжі.

По-перше, ніколи не пропускайте основних прийомів їжі: сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, а перекуси на ходу мусять відійти в минуле.

По-друге, не відмовляйтесь від сезонних і місцевих продуктів(особливо зелень). По-третє, сміливо скорочуйте вживання цукру, солі, алкоголю, а, по можливості і дещо взагалі виключити,  та споживайте лише необхідну кількість калорій», - розповів лікар.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Лікарі, імунітет
В тему

Останні матеріали