4 Травня 2021
Новини

Окупанти вкотре зірвали перемир'я на Донбасі: де були обстріли

Окупанти вкотре зірвали перемир'я на Донбасі: де були обстріли

На Донбасі бойовики 3 травня порушили режим тиші дев'ять разів. 

Про це повідомила пресслужба штабу ООС у Facebook.

Поблизу Водяного і Талаківки противник двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

А біля Широкиного та Лебединського російські найманці застосували міномети калібру 82 мм. Що стосується району населеного пункту Піски, то там загарбники відкривали вогонь у бік позицій українських захисників зі стрілецької зброї.

Під селищем Кримським ворог бив із автоматичних станкових гранатометів, а біля населеного пункту Луганське – ще й зі стрілецької зброї. На щастя, вогневі провокації терористів не призвели до бойових втрат у лавах ЗСУ.

"На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ", – запевнили у штабі ООС.

Що стосується початку нової доби, 4 травня, то станом на 7 ранку на фронті було зафіксовано одне порушення припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Так, неподалік Авдіївки ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

"Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню", – підсумували у зведенні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, обстріли, збройні сили україни
В тему