2 Травня 2021
Новини

На Донбасі в квітні загинули 14 воїнів ЗСУ

На Донбасі в квітні загинули 14 воїнів ЗСУ

На Донбасі окупанти вбили 14 воїнів ЗСУ в квітні 2021 року.

У неділю, 2 травня, "Цензор.Нет" опублікував ролик з іменами всіх загиблих Героїв: Сергій Сулима, Ігор Байтала, Владислав Мороз, Віктор Гелебрант, Максим Стеблянко, Володимир Шпак, Денис Юшко, Андрій Теперик, Ярослав Карлійчук, Олексй Мамчій, Давид Шартава, Олександр Луцик, Іван Ковальовський та Роман Гуляк.

Нагадаємо, Сергій Сулима загинув внаслідок підриву на міні. Саме він із медикинею Світланою Земліною 26 березня рятував під обстрілом побратимів, поранених під Шумами. 7 квітня у Луцьку воїна провели в останню путь.

Ігор Байтала виявився загиблим воїном 10 гірсько-штурмової бригади Збройних сил України, чиє тіло 6 квітня віддали терористи "Л/ДНР". Владислав Мороз загинув у зоні бойових дій 5 квітня. Обом хлопцям не було і 30 років, їх поховали на батьківщині.

49-річного сержанта 92-ї бригади Віктора Гелебранта було вбито кулею снайпера 5 квітня. У нього було троє дітей, поховали Героя в Краснокутську Харківської області.

Старший лейтенант Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донбасі 6 квітня. 23-річного Стеблянка провели в останню путь у місті Лебедин Сумської області, а Шпака з почестями похоронили в Чернігові.

8 квітня життя за незалежність України віддав 22-річний морський піхотинець Денис Юшко. У хлопця залишилася дівчина і маленький син. Героя, який загинув від кулі снайпера, поховали на Миколаївщині.

Захисником України, якого 10 квітня пострілом зі стрілецької зброї смертельно поранили російські найманці на Донбасі, був старший солдат Андрій Теперик. Із захисником простилися на Харківщині.

У 12 квітня у зоні проведення ООС на Донбасі загинув 24-річний Ярослав Карлійчук. Наступного дня був убитий другий буковинець Олексій Мамчій. 16 квітня обох Героїв провели в останню путь.

Грузин Давид Шартава із 2016 року був на фронті і захищав Україну. 20 квітня із загиблим простилися у Києві. Олександру Луцику 18 травня йому мало б виповнитися 39 років. Убитого найманцями воїна провели в останню путь у селі Годомичі на Волині.

У зоні бойових дій на сході загинув воїн Збройних сил України Іван Ковальовський. Трагедія трапилася 26 квітня – життя воїна обірвав ворожий снайпер. Його було поховано на Дніпропетровщині 28 квітня.

Унаслідок підриву автомобіля Збройних сил України загинув 30-річний захисник нашої країни Роман Гуляк із Волочиська Хмельницької області.

Усіх їх єднало одне: вони не могли залишатися осторонь від біди, що спіткала Україну – і боронили рідну країну до останньої краплі крові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, смерть, війна на сході україни, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали