28 Квітня 2021
Новини

У Луцьку хочуть облаштувати реабілітаційний ковідний центр

У Луцьку хочуть облаштувати реабілітаційний ковідний центр

До Кабміну звернулися депутати Луцькради звернулися. Вони пропонують в кожній області облаштувати реабілітаційний ковідний центр.

Про це стало відомо під час 10-ї сесії міськради, - пише ІА "Волинські новини".

У Луцьку такий центр пропонують зробити на базі Центру реабілітації учасників бойових дій, що на проспекті Волі.

Депутат Луцькради Олександр Козлюк додав, що уряд ініціював прийняття відповідної програми, але не врахував питання їх фінансування. За його словами, це "ляже на плечі" органів місцевого самоврядування.

У тексті звернення зазначили, що лікарі почали наголошувати на довготривалих постковідних наслідках, які проявляються в тривожності, депресії та суїцидальних настроях. Депутати наголосили на необхідності реабілітації після коронавірусу з соціально-економічного погляду, адже людина ще кілька місяців залишається непрацездатною.

Тому в зверненні зазначили, що реабілітаційний ковідний центр має фінансуватися з держбюджету. У зверненні наполягали на створенню реабілітаційних ковідних центрів у кожній області, розробленні та затвердженні програм медичних гарантій, пакетів медичних послуг Національної служби здоров’я України у постковідний період; підготовці фахівців, а також на відродженні доступності санаторного лікування.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус
В тему