28 Квітня 2021
Новини

«З гірчинкою смутку»: у луцькому дитсадку організували захід приурочений до річниці Чорнобильської катастрофи

«З гірчинкою смутку»: у луцькому дитсадку організували захід приурочений до річниці Чорнобильської катастрофи

У луцькому закладі дошкільної освіти № 36 відбулась екологічна акція “В майбутнє без техногенних та екологічних катастроф”.

Захід організували з нагоди відзначення 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи у вівторок 27 квітня.

На території дитячого садочка заклали сад з 22 фруктових дерев (сливи, абрикоси, груші), як символ надії у світле майбутнє. Акцію організували з ініціативи відділу екології та управління освіти Луцької міської ради за участю ГО “Союз інвалідів Чорнобиля Волині”.

Зі свого боку вихованці ДНЗ до дня Землі підготували захід «Сад пам’яті Чорнобильської трагедії», на якому вихователі з дітьми говорили про важливість збереження довкілля, захист природи рідного краю.

За словами вихователя старшої групи «Зірочка» Ірини Ласійчук, у такий спосіб дітям доносять усвідомлення відповідальності за забруднення планети, залучають до відродження природи, виховують повагу до подвигів тих, хто боровся за наше майбутнє.

Також у дитсадку до 35-х роковин чорнобильської трагедії проводили просвітницьку роботу, дивилися тематичні відеоролики, говорили про важливість збереження природи і збагачення екології.

Керівник ЗДО № 36 Тамара Мазилюк підсумувала: «Нинішній захід у дитсадку - з гірчинкою смутку. Але дуже важливим є той факт, що щороку в пам’ять про тих, кого нема, і у знак пошани до тих, хто живий, лучани закладають сад. І завдяки таким акціям буде збережена пам’ять народу і пам’ять роду».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, чорнобиль, діти, дитсадок
В тему