19 Квітня 2021
Новини

На Волині затримали «псевдогуманітарку» на майже 20 млн грн

На Волині затримали «псевдогуманітарку» на майже 20 млн грн

Працівники Волинської митниці Держмитслужби за попередньою інформацією Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби, спільно з управлінням СБУ у Волинській області попередили чергову спробу ввезення брендового одягу під виглядом «гуманітарної допомоги».

Громадянин Федеративної Республіки Німеччина в’їхав вантажним автомобілем в зону митного поста «Ягодин» з вантажем «гуманітарна допомога», - повідомили у пресслужбі митниці.

До контролю громадянино подав товаросупровідні документи, відповідно яких переміщується вантаж «одяг, бувший у використанні». Отримувачем даного товару являлась українська благодійна організація.

Під час повного митного огляду зазначеного транспортного засобу встановили невідповідність наявного вантажу до інформації наданої в товаросупровідних документа, поданих до митного контролю. Замість вживаного одягу у вантажному відсіку автомобіля переміщувалось 12 662 одиниці нового брендового одягу загальною вартістю 19 мільйонів 702 тисячі гривень.

Таким чином, з приховуванням від митного контролю, голова благодійної організації відправника намагався незаконно ввезти товар на митну територію України, - кажуть в митниці.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівники Волинської митниці Держмитслужби склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість понад 19 мільйонів гривень вилучено до рішення суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, митниця, контрабанда, Фото
В тему

Останні матеріали