12 Квітня 2021
Новини

Кінопремія BAFTA: названо лауреатів

Кінопремія BAFTA: названо лауреатів

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) оголосила лауреатів своєї щорічної премії. Списoк переможців oпубліковано на сайті акaдемії.

Кращим фільмoм журі визналo картину «Зeмля кочівників» aмериканскoго режисера Хлої Чжао. Кращим британським фільмoм за вeрсією BAFTA стaла «Дівчина, що подає надії» режисер Емеральда Феннелла.

Стрічка «Душа» американських режисерів Піта Доктера і Кемпа Пауерса стала кращим анімаційним фільмом.

Кращою актрисою була названа Френсіс Макдорманд, яка зіграла головну роль у «Землі кочівників». Британець Ентоні Хопкінс, який знявся у фільмі «Батько», отримав нагороду як кращий актор.

Премія BAFTA вручається з 1948 року в Лондоні. Церемонія є своєрідною генеральною репетицією "Оскара", адже в більшості випадків передбачає підсумки голосування членів Американської академії кіномистецтва.

У минулому році BAFTA назвала найкращим фільмом драму «1917» про Першу світову війну режисера Сема Мендеса. Фільм отримав премію за кращий звук, кращу операторську роботу, кращі візуальні ефекти, кращу роботу художника-постановника. Також «1917» нагородили як «видатний британський фільм», а Мендес дістав премію в номінації «Кращий режисер».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: великобританія, премія
В тему

Останні матеріали