1 Квітня 2021
Новини

Що буде у квітні з ціною на газ?

Що буде у квітні з ціною на газ?

31 березня завершується термін дії постанови, якою взимку уряд обмежив ціни на газ для населення. Тож з 1 квітня ціна для побутових споживачів має повернутися до ринкового рівня. В уряді очікують, що вона не перевищить нинішній граничний рівень у 6,99 грн за куб.

Під кінець березня більшість компаній таки запропонували ціни на цьому рівні або нижче. Проте є й ті, хто пропонує газ дорожче - від 7,6 грн за куб (ТОВ "Газ ОП") до 8,85 грн за куб (ТОВ "Азовгаз").

Державний "Нафтогаз" повідомив, що у квітні збереже для своїх клієнтів ціну в 6,86 грн за куб, а для тих, кого не змогли забезпечити газом їхні постачальники, пропонує 6,99 грн за куб.

У компанії також кажуть, що за дорученням уряду завершили розробку річного тарифу на газ.

"Ця ціна працює як страховка на авто. Вона дозволяє уникнути проблеми (у випадку з цінами на газ — пікових стрибків цін взимку), але, на відміну від страховки, не потребує сплати наперед",- пояснили в "Нафтогазі".

Нові пакетні пропозиції від "Нафтогазу" будуть готові до початку травня.

Разом із тим, у "Нафтогазі" наголошують, що наразі постачають газ лише 13% споживачів на роздрібному ринку. 65% ринку побутового газу належить регіональним газзбутам.

Очікується, що такі ж річні пакети запропонують й інші учасники ринку. А споживач зможе змінювати річний тарифний план впродовж року на щомісячний, а також обирати будь-якого іншого постачальника газу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волиньгаз, газ, тарифи
В тему